Over Judith

Wie ik ben 

Mijn naam is Judith Teekens. In 2013 pakte ik samen met mijn man en onze drie kinderen de kans om onze droom te gaan leven en zorgboerderij Lenteheuvel te starten in Zwartsluis. Wij wonen en werken hier met veel plezier samen met bewoners en alle deelnemers die bij ons komen. In 2019 ben ik officieel gestart met het bieden van hulpverlening en coaching met paarden.

Mijn allereerste ervaring met een paard was 1,5 jaar voordat we op onze zorgboerderij aan de slag gingen. Die ervaring is me altijd bijgebleven en heeft me nooit meer losgelaten! Meteen bij de start van onze zorgboerderij kwamen er dan ook paarden. Eerst twee shetlanders, Sunny en Stardy en later onze KWPN-er; Cherel en onze haflinger; Anne. Van hun leer ik nog iedere dag! Zij hebben mij er toe gebracht om te onderzoeken wat zij ons leren en hoe zij ons kunnen helpen op weg naar heelheid. Ik volgde een opleiding “hulpverlening met paarden” aan de NHL en door alle bijzondere ervaringen met de paarden die ik steeds weer op mag doen, ben ik gemotiveerd om te delen van wat ik mag ervaren en leren.

In 2021 ben ik opgeleid als Cref-behandelaar en is deze methode opgenomen in mijn aanbod. Ik geloof in de kracht van eenvoud en het mogen zijn wie je bent. Er is moed en lef voor nodig om te komen tot je kern. Je kern waar basisvertrouwen ligt opgeslagen. Te durven kijken naar wat vervuld is en wat niet is soms pijnlijk. Luisteren naar wat je tegen komt kan beangstigend zijn, want wat kom je daar tegen? Ik geloof in de kracht van eigen oplossingen die voortkomen uit al je talenten en verlangens. In het hier en nu kunnen we onszelf weer vinden. In het hier en nu spreekt je hart. Het lichaam spreekt een non-verbale taal, die we kunnen verstaan als we goed kijken en luisteren.

Vanuit verschillende methodes bied ik coaching en ondersteuning bij levensmethode, persoonlijke ontwikkeling, patronen doorbreken, interne blokkades, sociaal-emotionele ontwikkeling.  De Cref-methode is een methode van waaruit EMDR en behandeling gegeven wordt. Coaching zonder de paarden is ook mogelijk, een wandeling kan ook voor heldere inzichten zorgen! Het liefst werk ik buiten en in de natuur!

Het ervaringsgericht leren en lichaamsgericht werken zet ik in om te kijken naar overtuigingen en patronen die ons kunnen belemmeren. Graag ondersteun ik bij het vinden van een nieuw perspectief zodat een persoonlijk groei kan plaats vinden!

 

First image
Second image