Samenwerking in Beweging

Coaching en hulpverlening met paarden is breed inzetbaar voor jong en oud, individueel en in teamverband. Paarden helpen ingangen te vinden naar je lichaam, je gevoel en naar je hart.

Een paard neemt je zoals je bent en zo kun je vrij zijn om jezelf te zijn. Zo zet de samenwerking met paarden ons weer in beweging!

Paarden reageren op onze energie en wat wij non-verbaal uitstralen, zo kom je tot de kern. We kunnen onze balans hervinden en ons weer compleet voelen. In contact met paarden kunnen er intense en concrete ervaringen opgedaan worden die een onuitwisbare indruk op ons maken. Deze ervaringen kunnen bijdragen aan zelfbewustzijn  en onze persoonlijke ontwikkeling een duwtje in de rug geven. Verbindingen worden gelegd tussen ons gevoel, gedrag en ons begrip waardoor nieuw gedrag kan ontstaan. Deze vaardigheden kunnen we direct in praktijk brengen waardoor deze eigen gemaakt kunnen worden.

Wanneer wij op een paard afstappen begint er een avontuur. Een paard voelt, is in het moment, is altijd eerlijk en ze reageren op wat in ons leeft, zonder daar een oordeel over te vellen. Vanuit de bindingsdrang van het paard maakt het paard contact en stemt het paard op ons af. Het paard zoekt binnen dit contact naar duidelijkheid, veiligheid en voorspelbaarheid. Ben jij congruent? Doe jij wat je zegt?

Hoe werkt het?

Nadat we eerst persoonlijk kennis hebben gemaakt en  jouw vraag of thema hebben besproken, gaan we aan de slag. Naast het gesprek aangaan, gaan we vooral ervaren. Op jouw tempo en in alle rust kijken we wat er nodig is. De omgang met zo’n puur, imposant wezen wat volledig in het nu leeft en reflecteert op wat er is maakt altijd iets bij je los. En dat biedt nieuwe ingangen, kansen naar zelfbewustzijn en groei. Tijdens de coaching maken we met de inzet van de paarden de vertaalslag naar het dagelijks leven.

Is dat wel wat voor mij?!

Misschien heb je niks met paarden of vind je ze misschien wel eng. De paarden zijn ondersteunend binnen de samenwerking. Er wordt gewerkt bij en met de paarden en niet er op. Ervaring met paarden is dus niet nodig. Er is aandacht voor de kennismaking met de kudde. Al meer mensen zijn je voor gegaan, die aangaven paarden eng te vinden. De angst mocht er zijn en al snel stelden de paarden hen op hun gemak. Het kon mee genomen worden in het proces en dat leverde mooie momenten op!

Om tot je kern te komen is er moed, durf en lef nodig. Hierbij nodig ik je uit om de eerste stap te zetten!

 

First image