Ouderenzorg

Op zorgboerderij Lenteheuvel is plek voor iedereen met een beperking en een zorgvraag. We richten ons expres niet op één groep, omdat we juist op basis van persoonlijkheid en diversiteit een mooie, sociale groep willen creëren.

Toch lichten we de ouderenzorg specifiek toe. Op maandag en donderdag begeleiden we een groep ouderen met bijvoorbeeld beginnende dementie of alzheimer die normaal gesproken nog thuis wonen en intensief begeleid worden door mantelzorgers. Op deze twee dagen kunnen de mantelzorgers even bijkomen en hebben zij de handen vrij.

De ouderen beleven ondertussen twee dagen in een nieuwe omgeving, waarbij ze genieten van het buiten zijn en de omgang met de dieren. Bij ons blijven ze geactiveerd worden. Ze helpen mee op de boerderij en bij onze activiteiten naar gelang ze daartoe in staat zijn.

Een dochter van één van de ouderen die dagbesteding heeft: “Mijn vader krijgt zijn praatjes weer terug. Ik hoorde hem eindelijk weer fluiten. Dat heeft hij jaren niet gedaan. Het was voor hem niet goed dat hij thuis werd gehouden en dat er altijd iemand op zijn lip zat.”

Kwaliteit van leven, dat is waar het om gaat. Ook ouderen voelen zich thuis op zorgboerderij Lenteheuvel, juist in de combinatie met de jongere mensen, de dieren, elkaar en het buiten-zijn.

Meer informatie

Bent u of ben jij benieuwd of zorgboerderij Lenteheuvel een passende plek is voor een oudere die u kent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
06 4123 0310

info@zorgboerderijlenteheuvel.nl

First image